Βλέπεις: 'Bless the mic #8: mi55t'

ΜουσικήΡαπΣυναυλία

Bless The Mic #8: Mi55t

Συμβαίνει

  • Σάββατο • 28 Οκτ • Ώρα: 21:00

Είσοδος

Ελεύθερη

The VoCults & Café Cociety present “BLESS THE MIC”
Το “Bless The Mic” επιστρέφει στο Βόλο με καλεσμένη στη σκηνή την “mi55t”, μία από τις πρωτοπόρες φωνές του female rap στην Ελλάδα. Ενώ το ζέσταμα αναλαμβάνει ο “De’Valente” που είναι χρόνια ενεργός στο Βόλο ως mc αλλά και beatmaker.

Η Mi55t γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και θεωρείται πρωτοπόρος και κινητήρια δύναμη για το female rap στην Ελλάδα. Άρχισε να γράφει στίχους στην ηλικία των 15 ετών, ενώ είναι ενεργή στη σκηνή από το 2010 με τις πρώτες της δουλειές. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει δύο full albums, «Ήρεμη Δύναμη» (2015) και «Λέξεις» (2021), καθώς και πολλά singles, σε συνεργασία με αναγνωρισμένα ονόματα της ελληνικής Hip Hop σκηνής, τόσο με mc’s, όπως ο Οδυσσέας, Ταφ Λάθος, Ghetto Rock, κ.α., όσο και beatmakers, όπως ο Billa Qause, Yegor, Rospy L, Junior Sp. κ.α. Μετράει ζωντανές εμφανίσεις σε μεγάλα festival (Rap Mosters, Off The Hook, THHF) και έχει μοιραστεί τη σκηνή με κορυφαίους καλλιτέχνες από τη διεθνή και εγχώρια σκηνή.

O De’Valente με έδρα το Βόλο πειραματίζεται από μικρή ηλικία με το Hip Hop, τόσο ως mc αλλά και ως beatmaker. Επηρεασμένος από το boom bap των 90s και λάτρης του βρώμικου ήχου ασχολείται με το κομμάτι της παραγωγής πάνω σε vintage samplers κόβοντας δείγματα από αναλογικές πηγές. Στην πορεία του έχει κυκλοφορήσει αμέτρητα singles, καθώς και δύο προσωπικούς δίσκους «Αντίκρυ» (2019) και «El Ruido» με εξολοκλήρου δικές του παραγωγές.