Βλέπεις: 'Τσέλο και κιθάρα'

ΜουσικήΣύμπραξηΣυναυλία

Τσέλο και Κιθάρα

Συμβαίνει

  • Τετάρτη • 31 Ιουλ • Ώρα: 21:00

Είσοδος

Εισιτήριο: 10€

Διάρκεια

60 '

Τοποθεσία

Σημείο Ενδιαφέροντος

στην εκδήλωση , Βόλος

Το Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι (AGMS) –μια πρωτοβουλία της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα- έχει ως στόχο να παρουσιάσει και να φέρει σε επαφή νέους και καταξιωμένους μουσικούς από την Αυστρία και την Ελλάδα, προκειμένου να γνωρίσουν τη μουσική τους σε ένα ευρύτερο κοινό.
Ιδρυθέν στη Βιέννη, το μουσικό ντουέτο των διεθνώς αναγνωρισμένων Cristina Basili και Timotej Kosovinc, επιδιώκει να εξερευνήσει τη μουσική δωματίου για τσέλο και κιθάρα, και να ανακαλύψει νέους ορίζοντες στον κόσμο της κλασικής μουσικής.
Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει κλασικές συνθέσεις, αλλά και μουσική από τη Λατινική Αμερική, καθώς και έργα σύγχρονα, ιδίως του κιθαρίστα και μουσικοσυνθέτη Timotej Kosovinc. Εστιάζουν δε, στο να δημιουργούν πρωτότυπα ηχοτοπία και νοσταλγική ατμόσφαιρα, τη στιγμή που μοιράζονται μια ιδιαίτερη σύνδεση με το κοινό.
Το ντουέτο έχει ηχογραφηθεί και μεταδοθεί, από αυστριακούς, σλοβενικούς και ελληνικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ περιοδεύει σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους.
Στη συναυλία θα ακουστούν έργα των Gnatalli, Piazolla, de Falla και Kosovinc.

Θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Γιώργος Χατζηνίκος, Χόρτο, Πήλιο

Εισιτήρια