Βλέπεις: 'Soft palms with the velvoids'

ΜουσικήΡοκΣυναυλία

Soft Palms with The Velvoids

Συμβαίνει

  • Παρασκευή • 20 Οκτ • Ώρα: 20:00

Είσοδος

Εισιτήριο: 8€
Προπώληση: 6€

Soft Palms

Οι Soft Palms είναι το πνευματικό παιδί του συζυγικού διδύμου Julia Kugel (The Coathangers, White Woods) και Scott Montoya (πρώην The Growlers), οι οποίοι πριν από 2 χρόνια κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους μέσω της Everloving Records. 
Το άλμπουμ είναι μια πανδαισία από πλούσιους ήχους και ανακουφιστικές μελωδίες που δένουν μαζί το sock hop rock n' roll, την scrappy dream pop, και τα αιθέρια τραγούδια κι αποτελεί πυρσό σε ένα διαστημικό και μεγαλειώδες ταξίδι προς φωτεινότερους ορίζοντες. 
Η δουλειά του συγκροτήματος εκπέμπει μια αύρα οικειότητας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί έναν ευρύτερο, παστέλ χρωματισμένο κόσμο - μια δυαδικότητα που επιτυγχάνεται μέσω της μοναδικής και σχολαστικής διαδικασίας ηχογράφησης του Montoya στο στούντιο του ζευγαριού, το Centre Of Mental Arts (COMA), και το αριστουργηματικό mastering από τον μακροχρόνιο φίλο και συνεργάτη Mick Boggis (Pogues, Mötorhead, 12 Monkeys, Joe Strummer), ο οποίος υπήρξε μέντορας καθ' όλη τη διάρκεια της δισκογραφικής καριέρας του Montoya.
Οι Soft Palms έχουν περιοδεύσει με τους Black Lips, τους Night Beats και τους Murder City Devils.

The Velvoids

Οι Velvoids είναι ένα πειραματικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2003. Μετά απο την κυκλοφορία του τρίτου τους άλμπουμ MOTHER το 2020 από την Thinkbabymusic Collective, επίστρεψαν με το τελευταίου τους single "While You Shine" τον Φεβρουάριο του 2023. 
Η δισκογραφία τους αποτελείται από πολυάριθμα άλμπουμ, EP, singles και συλλογές- έχουν παίξει εκτενώς στην Ελλάδα και περιόδευσαν στην Ευρώπη μέχρι το 2015. Μία από τις τελευταίες τους συναυλίες ήταν το 2014 στο Fuzz Club Athens όπου άνοιξαν για τους The Brian Jonestown Massacre, μετά από αίτημα του ίδιου του Anton Newcombe. 
Το συγκρότημα έχει επίσης μοιραστεί τη σκηνή με ονόματα όπως οι Marky Ramone, Murder By Death, David J (Bauhaus), Γιάννης Αγγελάκας, Λούης Κοντούλης (Stress, Earthbound), Black Lips, Dum Dum Girls, Pierced Arrows και The Vibrators, ενώ έχει συνεργαστεί με τον Richard Lloyd (Television), τον ζωγράφο Brian M. Viveros και τη συγγραφέα Νina Antonia. 
Το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα σκαριά και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024.